Om oss/عنا

Hej!

Jag som ansvarar för den här bloggen heter Thuka Said Haidar

Vi vann  årets nykomling i webbstjärnan 2016 och Jag vann pedagogiska priset 2016

Den här bloggen är tänkt som en länk mellan hem och skola och då främst för elever och föräldrar med modersmål arabiska. Eleverna ska få en möjlighet att använda sitt modersmål för att visa sina närmaste och sin omvärld sina kunskaper och sitt lärande.

Vi som är deltagare på bloggen är elever från Stocksätterskolan och Långängskolan från Fsk-åk 6 samt föräldrarna.

“ALLA BARN SKA FÅ EN ÄRLIG CHANS I SKOLAN

ALLA ELEVER SKA FÅ DEN TID OCH DET STÖD DE
BEHÖVER AV SINA LÄRAREGustav Fridolin

Även föräldrarna har rätt att delta i skolans verksamhet och de har rätt till att få information på arabiska

Syftet med denna blogg/mina undervisningar ska leda till att ge eleverna möjligheter att utveckla sina kunskaper genom att läsa, skriva och delta. Att använda sitt modersmål som ett medel för sin språkutveckling och sitt lärande.

Denna blogg  hjälper eleverna att känna sig säkrare i sin egen identitet och tillhörighet,

“Översättning av och jämförelser mellantexter på modersmålet och på svensks”  LGR11

Vi strävar efter att förbättra bloggen för varje år, både jag och barnen vill vinna detta tillsammans för att vi kämpar för att kunna underhålla alla läsare. Detta är vårt material.

Motivering: För att eleverna ska få möjligheter att utveckla sina kunskaper om kultur och samhället där modersmål talas. Det blir mer intressant för de flesta eleverna när de ser sig själva läsa och skriva på bloggen, det blir då ett bra sätt att utveckla sin modersmål .

Lärt oss: Vi har lärt oss om att ha bra självförtroende, nu vågar eleverna stå för deras modersmål. Vi har lärt oss att jobba mer med värdegrunden. Vi har lärt oss att använda datorer och Ipad’s mer.

Motiveringen till varför vi vill vinna är: Dem flesta av mina elever har haft det väldigt tufft under deras tid i deras hemländer,  jag vill att alla ska må bra och vara glada och det jag önskar att få göra för att få dem på andra tankar så dem kan släppa loss och ha kul och känna sig trygga är helt enkelt att försöka anordna olika slags aktiviteter.

Lämna en kommentar